Versenyszabályzat és adatvédelmi tájékoztató

A teljes szövegért görgess lejjebb

Pénzmesterek versenyszabályzat és adatvédelmi tájékoztató

2019. 02. 01. (a bővülő versenybizottság tagjaival, és az egyes fordulók részletszabályaival frissítve 2019.03.04.)

Versenyszabályzat

 

A verseny célja

A Pénzmester verseny keretében a cél, hogy a pénzügyi kultúra fejlesztése, ezen belül különösen az öngondoskodás megismertetése és egyéb alapszintű pénzügyi témák bemutatása révén élményszerűen, interaktív módon adjuk át az ismereteket a diákoknak, legyenek bárhol az országban. Online megmérettetésként bárhol, ahol internet kapcsolat és egy világhálóhoz csatlakozni képes gép elérhető (saját eszköz, iskolai számítástechnika labor eszköze, könyvtári, közösségi házi eszközök) a versenyző regisztrálhat, tanulhat és játszhat. Célunk a pénzügyi tudatosság növelése, hasznos információk eljuttatása. A verseny célcsoportja a hazai középiskolásoké (9-11. évfolyamos diákoké). A Pénzmester akadémia anyagai ettől függetlenül bárki számára elérhetőek, de a versenyben csak a hazai középiskolák 9-11. évfolyamán tanuló versenyzők érhetnek el helyezést.

 

A verseny szervezője

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége. Székhely: 1023 Budapest, Komjádi Béla utca 1., web: www.penztar-szovetseg.hu (képviseli: Dr. Kravalik Gábor főtitkár).

 

A verseny felülete

A verseny a www.penzmesterek.hu oldalról érhető el. A kurzusok, akadémia és verseny lebonyolításához az easy-lms.com megoldását használjuk (https://www.easy-lms.com/penzmesterek-verseny). A regisztrációs felület a MailChimp motorja alatt fut: http://eepurl.com/dPXbJv

 

A jelentkezés határideje és a verseny időkerete

A verseny 2020. február 1-től 2020. május 31-ig zajlik. A pénzmester akadémia anyagai és a „nulladik” forduló kérdései, valamint a gyakorló kvízek folyamatosan elérhetőek.


Az első három versenyforduló nyitva marad a résztvevők számára egészen május 10-én 17 óráig.
Május 11-én 10:00 órakor a döntő az első három fordulóban legjobb (min. 50%) eredményt elérő versenyzők számára nyílik meg. Május 31-én 22:59 órakor a versenyt lezárjuk, majd kiértékeljük az eredményeket.

 

Fordulók 2020-ban:

 1. január 15-től március 10-ig

 2. március 11-től március 31-ig 

 3. április 1-től május 10-ig. 

 4. Döntő: május 11-től május 31-ig

 

A jelentkezés feltételei

A jelentkezőknek regisztrálniuk kell a verseny oldalán.

A részvételhez az alábbi adatok megadására van szükség:

 • email cím

 • középiskolai évfolyam száma (mivel a versenyben csak a 9, 10, 11. évfolyamra járó tanulók[1] érhetnek el helyezést, bár az anyagokat és verseny-teszteket bárki elérheti)

​​

A jelentkezéssel a résztvevők elfogadják a versenyszabályzatot, illetve tudomásul veszik, hogy a szervezők a változtatás jogát fenntartják.

A jelentkezéskor a versenyzők nyilatkoznak arról, hogy nyertességük esetén:

 • a jelentkezéskor megadott, a nyertességhez szükséges hallgatói jogviszonyukat (vagyis, hogy a verseny idején valamely hazai középiskola 9, 10, vagy 11. évfolyamának hallgatói) a szervezők felé igazolják;

 • amennyiben a nyertes versenyző a 16. életévét nem töltötte be - a versenyszabályzat 1. számú mellékletében található – a szülő által kitöltött és aláírt minta dokumentum Szervezők részére való átadásával - írásban igazolja, hogy szülői beleegyezéssel bírt a részvételhez;

 • nyertességük esetén a versenyzők a díjak átadásához szükséges adataikat - a versenyszabályzat 1. számú mellékletében található minta dokumentumot kitöltve és aláírva – átadják, és azok kezeléséhez hozzájárulnak;

 • tudomásul veszik, hogy az adatkezeléshez való hozzájárulás önkéntes, de amennyiben a verseny szervezője nem tudja felvenni a kapcsolatot a nyertessel, vagy a 16. életévet be nem töltött nyertes esetén szülőjével, gondviselőjével, vagy a nyertes a díjátadáshoz és ehhez szükséges - a versenyszabályzat 1. számú mellékletében található minta dokumentum szerinti – adatkezeléshez (ide nem értve a képmással kapcsolatos külön hozzájárulást) nem járul hozzá, úgy „pót-nyertes” lép a nyertes helyébe

 

A jelentkezés menete

Regisztrálni csak valamennyi kötelezően kitöltendő adat megadása után lehet. A regisztrációt követően a rendszer visszaigazolást, és 24 órán belül a felület használatához szükséges jelszót küld megadott e-mail címére. Előfordulhat, hogy ez a visszaigazoló e-mail a spam mappába kerül, ezért érdemes ott is megnézni, ha a beérkező levelek között nem jelenik meg. 

A versenyzők e-mail címük és a hozzá tartozó jelszó segítségével léphetnek be a rendszerbe, és vehetnek részt a versenyben.

 

Felkészülés

A felkészülést a pénzmester regisztráció (felhasználói fiók) nélkül, vagy felhasználói fiókkal is egyaránt elérhető kurzusai segítik. A kurzusokon belül gyakorló kvízek is találhatóak.

A pénzmester kvízei is bárki számára elérhetőek, azonban csak a regisztrált felhasználók gyűjthetnek pontokat, melyeket a verseny kiértékeléskor beszámítunk eredményeikbe.

A kurzus és a verseny földrajzi helyzettől függetlenül mindenki számára hozzáférhető, aki hozzáfér valamilyen (pl. könyvtár, iskolai eszköz, stb., útján) internetkapcsolathoz és valamilyen internetre csatlakoztatható eszközhöz (PC, telefon, stb.). Az online felület egyelően hozhatja össze így a diákokat, éljenek bárhol.

A versenyről

A verseny teljes egészében online zajlik.

Az egyes versenyfordulókról és azok feltételeiről a résztvevők emailen is kapnak tájékoztatást.  Tekintettel arra, hogy a verseny fő célja a pénzügyi ismeretek átadása, azok elmélyítése a "nulladik" fordulót korlátlan alkalommal lehet kitölteni, az első fordulót pedig egy-egy versenyző háromszor próbálhatja meg végigcsinálni. Az így megismételt fordulók közül minden esetben azt a pontszámot vesszük figyelembe amikor/amely kitöltés révén a versenyző jobb eredményt ért el. Az utolsó fordulókban és a döntőben minden versenyzőnek csak egy esélye lesz. Az egyes fordulókban a szervezők további megkötéseket (pl. kérdésenkénti, vagy tesztenkénti időkorlátot) is alkalmazhatnak.A külön kvízeket (pl. befektetési) a versenyzők fejenként legfeljebb 2 alkalommal tölthetik ki, amennyiben a kvíz kiírója ezt lehetővé teszi. Ebben az esetben a két első kitöltés közül itt is a jobb eredményt vesszük figyelembe. A külön kvízek további megkötéseket (pl. kérdésenkénti, vagy tesztenkénti időkorlátot) is tartalmazhatnak.

Személyes fordulót nem tartunk, azonban a nyertesek számára az ünnepélyes díjátadóra a Pénztárszövetség 2020 évi konferenciáján kerül sor.

A verseny nyertese az a versenyző lesz, aki a pénzmester akadémia analitikai felülete által biztosított adatok alapján:

 • valamely hazai középiskola 9, 10, vagy 11. évfolyamának hallgatója a 2019/2020. tanévben

 • összesített pontszáma a legmagasabb a versenyzők között (I. hely), összesített pontszáma a második legmagasabb a versenyzők között (II. hely), összesített pontszáma a harmadik legmagasabb a versenyzők között (III. hely),

 • VAGY pontegyenlőség alapján a pénzmester szakmai munkacsoportjának sorsolásán (a legmagasabb összesített pontszámú versenyzők közül) véletlenszerűen[2] kisorsolásra kerül.

Szervezők három nyertest és három pót-nyertest választanak ki. Amennyiben a verseny nyertese elérhetetlen, vagy - a versenyszabályzat 1. számú mellékletében található minta dokumentum szerinti - adatait nem kívánja a szervezők részére átadni a rangsorban utána következő nyertes/pót nyertes veszi át a helyét azzal, hogy ebben az esetben a teljes rangsor is ennek megfelelően módosul. (Példával: ha például a verseny második helyezettjét a szervező a megadott időn belül (értesítéstől számított 7. nap végéig) nem éri el, a verseny harmadik helyezettje „előrelép” második helyezetté és az első pót-nyertes lesz a harmadik helyezett).

 

Díjak, nyeremények

Díjak egyéni versenyzők (diákok) számára: I. díj: 200eFt, II. díj 100eFt, III. díj 50eFt.

 

A díjak a nyertes versenyzők számára a nyertes versenyzők által megadott bankszámlára való átutalással kerülnek kifizetésre. A nyeremény adóterheit a verseny szervezője vállalja és fizeti be.

 

A verseny szervezői – egyedi döntésük alapján – a fenti díjakon felül további díja(ka)t (pl. tárgynyeremény) is juttathatnak a résztvevőknek, illetve fenntartják különböző különdíjak alapításának jogát, melyekre azonban kötelezettséget nem vállalnak.

A verseny támogatói által felajánlott különdíjakról és a különdíjakra jogosító kategóriákról a Szervezők www.penzmesterek.hu oldalon közölnek tájékoztatást azzal, hogy a kategóriák és hozzájuk kapcsolódó tárgynyeremények megváltoztatásának a jogát az a tárgynyereményeket (különdíj) felajánló szervezetek nevében fenntartják.

 

Az ünnepélyes díjátadó várhatóan Budapesten kerül megrendezésre. A díjátadón való részvétel feltétele a nyeremény átadásának, de a részvételhez a szervezők előzetes egyeztetés alapján részben segítséget nyújthatnak (pl. utazási költségtérítés).

 

A verseny nyertese vállalja, hogy a Pénzmester verseny email értesítésére válaszul 7 naptári napon belül válasz elektronikus levélben (email) megerősíti, hogy a nyereményre igényt tart. Amennyiben a verseny nyertese az értesítésre a kiküldéstől számított 8. napig nem reagál válasz email útján, úgy a verseny szervezői jogosultak új nyertest kiválasztani (az eredmények szerinti rangsorban következő nyertest/pót nyertest előre léptetni).

 

A verseny nyertese vállalja, hogy a versenyszabályzat 1. számú mellékletében található minta dokumentumot a verseny szervezői számára kitöltve átadja.

 

A verseny megvalósításában közreműködő szakemberek, testületek

A pénzmesterek verseny szakmai koordinátora az ÖPOSZ főtitkára.

A lebonyolításhoz szükséges infrastruktúrát az ÖPOSZ saját forrásból biztosítja (hardver, internet-kapcsolat, stb.)

Az ÖPOSZ emellett külön „pénzmester” szakmai munkacsoportot hív létre a kérdések és oktatási anyagok auditálására. A munkacsoport vezetője az ÖPOSZ főtitkára, a munkacsoport összlétszáma minimum 3 fő. A munkacsoport fő szabály szerint elektronikus úton tart kapcsolatot és végzi feladatait. A munkacsoport - az ide tagot delegáló pénztár esetlegesen változó munkaterhére figyelemmel - fenntartja tagjai szabad megváltoztatásának jogát. A munkacsoport tagjai 2020.02.05-én (abc rendben): Dr. Kravalik Gábor (ÖPOSZ főtitkár), Kosztyu Csilla (Allianz Önkéntes Nyugdíjpénztár)

A verseny kapcsán felállításra kerülő versenybizottság feladata a verseny végeredményének megállapítása során megrendezendő sorsolásban részt vevő jelöltek közül kiválasztani a soron következő helyezettet. A versenybizottság 3-7 fős lehet.

A versenybizottság tagjai 2020.02.05-én (abc rendben): Dr. Bense Richárd (MNB főosztályvezető), Dr. Kravalik Gábor (ÖPOSZ főtitkár), Dr. Tebeli Izabella (Pénzügyminisztérium főosztályvezető)

 

További információk

A verseny megvalósítása során az ÖPOSZ, mint a verseny szervezője és operatív lebonyolítója a változtatás jogát fenntartja.

A kurzusok, akadémia és verseny lebonyolításához használt technikai megoldás(ok) esetleges hibáiét (pl. lassú, vagy hibás működés, szolgáltatás kiesés, stb.), illetve a versenyző oldalán bekövetkező esetleges hibákért (pl. internetkapcsolat problémái) a szervező felelősséget nem vállal.

Óvásra az info@penzmesterek.hu címre küldött e-mailben van lehetőség. Az óvást az ÖPOSZ pénzmester munkacsoport tagjai értékelik. Döntésükkel szemben további jogorvoslatnak helye nincs.

Kizárás: a verseny eredményeinek elemzése során a verseny szervezői folyamatosan figyelemmel követik az egyes versenyzők teljesítményét, illetve azt a verseny lezárásáig szúrópróbaszerűen és átfogóan is elemzik. Az esetleges visszaélésekre utaló esetekben (pl. vélhetően azonos versenyző több címről regisztrálva, stb) a versenybizottság saját hatáskörben dönthet a versenyző kizárásáról. A versenybizottság kizáró döntéséről a versenyzőt a szervezők 3 napon belül tájékoztatják majd regisztrációját törlik.  A versenybizottság kizárásról szóló döntése ellen jogorvoslattal nem lehet élni.

A verseny ünnepélyes díjátadójáról fényképek, videók készülnek, melyeken a nyertes külön hozzájárulása esetében azonosítható lesz.

 

 

 

Versenyszabályzat 1. számú melléklete – nyilatkozat nyertesség esetén

 

Nyilatkozat a Pénzmester verseny nyertesei számára az adatvédelemre vonatkozó szabályainak tudomásulvételéről és az ezzel összefüggő adatkezelésre való felhatalmazásról

Versenyző neve: ________________________________________

Versenyző születési helye és ideje: __________________________

Versenyző email-címe: _____________________________

Versenyző lakcíme*: ________________________________

Versenyző adószáma*: ______________________________

Versenyző TAJ száma*: _____________________________

Anyja neve*: ______________________________________

Bankszámlaszám*___________________________________

Versenyző középiskolájának neve: ______________________________

Versenyző iskolai évfolyama 2019/2020 évben: ______________________________

*Csak pénznyeremény átvételéhez szükséges kitölteni

 

 • Alulírott kijelentem, hogy 2019. október 22. napján, a Pénzmester szervezőjének hatályos adatvédelmi tájékoztató és versenyszabályzat rendelkezéseit elolvastam, megértettem és tudomásul vettem.

 • Kijelentem, hogy megismerve az adatvédelemre és adatkezelésre vonatkozó szabályokat,

 • tudomásul veszem, hogy a versenyszabályzatban, tájékoztatóban és hivatkozott jogszabályokban meghatározott adataimat a Pénzmester verseny szervezője –nyertességemre tekintettel, díjátadás céljával – a szabályzatokban és jogszabályokban megjelölt célokból, módon és ideig kezeli, valamint elfogadom, hogy a hatályos jogszabályokból fakadó kötelezettségeinek teljesítése céljából hatóság(ok) felé átadja; továbbá

 • tudomásul veszem, hogy adataimat a számomra megnevezett, a nyeremény kapcsán az adófizetési kötelezettség teljesítése, valamint a könyvelés elvégzése céljából az ezzel a tevékenységgel megbízott adatfeldolgozó vállalkozás felé átadja;

 • Kijelentem, hogy – amennyiben a versenyre való jelentkezés idején a 16. életévemet még nem töltöttem be, a versenyen való részvételhez rendelkeztem szülői/gondviselői engedéllyel, melyet a szülő, gondviselő aláírásával jelen nyilatkozattal igazol.

 • Hozzájárulok, hogy az ünnepélyes díjátadón fénykép, és/vagy videófelvétel készüljön rólam, melyet a Verseny szervezői a sajtóban, illetve a verseny honlapján időkorlátozás nélkül megjelentethetnek:

 

Hozzájárulok                                                                   Nem járulok hozzá

 

 

Kelt _________________(helyiség), 2020. év ____________ hó _________ napján.

 

 

 

Versenyző

 

 

16. éven alul versenyző szülője, gondviselője

Előttünk, mint tanúk előtt:

 

Név: ____________________

Cím: ____________________

Aláírás: __________________

Név: ____________________

Cím: ____________________

Aláírás: __________________

Rövidített adatvédelmi tájékoztató

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége rövidített adatvédelmi tájékoztatója

 

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (székhely: 1023 Budapest, Komjádi Béla utca 1. , adószám: 18240476-2-41, telefonszám: 30/490-3294,, e-mail: info@penztar-szovetseg.hu, önállóan képviseli: Dr. Kravalik Gábor főtitkár), mint adatkezelő fontosnak tartja ügyfelei és minden egyéb érintett természetes személy (továbbiakban: érintettek) adatkezeléshez kapcsolódó jogának tiszteletben tartását és érvényre juttatását, ezért ezúton tájékoztatja az érintetteket, hogy tiszteletben tartja az érintettek személyhez fűződő jogait, és adatkezelése során a magyar hatályos jog anyagi és eljárásjogi szabályai, a mindenkor hatályos Belső adatvédelmi Szabályzat, valamint egyéb más belső szabályzatok értelmében jár el.

 

Jelen rövid adatvédelmi Tájékoztató az Adatkezelő Belső adatvédelmi Szabályzatának (továbbiakban: Szabályzat) rövid kivonata, amely azzal a céllal jött létre, hogy az érintetteket tömören tájékoztassa az Adatkezelő adatvédelemmel kapcsolatos leglényegesebb szabályairól. Jelen Tájékoztató a Szabályzat mellékletének tekintendő, és a Tájékoztatóban nem tárgyalt kérdéskörök, témák vonatkozásában a Szabályzat, valamint a vonatkozó jogszabályok rendelkezései az irányadóak, és ezekkel együtt értelmezendő. A Tájékoztató és a Szabályzat teljes terjedelmében folyamatosan elérhető az adatkezelés tényleges helyszínén, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége címén.

Kik az érintettek?

Az érintettek körei: Érintett minden, bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személy, akinek adatait az Adatkezelő kezeli. Az érintettek tehát elsődlegesen az érdeklődők, az ügyfelek, a saját Munkatársak, az Adatkezelő természetes személy Partnerei, nem természetes személy Partnereinek képviselői, kapcsolattartói, esetleg egyéb munkavállalói. Az érintettek körei az egyes adatkezelések során pontosan meghatározásra kerültek.

 

 

Kik kezelik az adataimat?

Az adatokat az Adatkezelő Munkatársai, kizárólag a feladataik elvégzéséhez elengedhetetlenül szükséges mértékben kezelhetik.

 

 

Ad át, továbbít adatot az Adatkezelő más részére?

Személyes adatok feldolgozását alapvetően az Adatkezelő látja el, vagy ha a feladatot kiszervezi, úgy abban az esetben azt a Szabályzat I. sz. mellékletében meghatározott adatfeldolgozó(k) látja/látják el. Ebben az esetben az adatfeldolgozók felé ad át adatot az Adatkezelő és felel az adatfeldolgozók tevékenységéért.

 

Adatkezelő az érintett által meghatározott adatait Partnerei számára akkor továbbíthatja, ha az adatkezelés jogalapja tisztázott (pl. érintett előzetesen és önkéntesen hozzájárult) ÉS az adat az adatkezeléshez szükséges.

Milyen jogaim vannak?

Az Info tv., valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete alapján az érintett jogai a következők: a tájékoztatás joga, a helyesbítés joga, a törléshez való jog, az „elfeledtetéshez való jog”, az adatok zároláshoz/korlátozáshoz való jog, tiltakozáshoz való jog, bírósághoz fordulás joga, hatósághoz fordulás joga.

 

Az egyes jogok részletes meghatározásai, korlátai a Szabályzatban kerültek meghatározásra.

 

Hol és hogyan kérhetek részletes tájékoztatást az adatok kezeléséről, továbbításáról, valamint hol és hogyan élhetek jogaimmal?

Adatkezelő felhívja az érintettek figyelmét, hogy az érintettek tájékoztatás kérésüket, valamint egyéb jogaik gyakorlását – ha azt jogszabály ki nem zárja – info@penztar-szovetseg.hu e-mail címre, vagy Adatkezelő más elérhetőségre küldött nyilatkozattal tehetik meg. Az Adatkezelő a nyilatkozatot a beérkezéstől számított legrövidebb időn, de maximum 15 napon belül megvizsgálja és megválaszolja, valamint megteszi a szükséges lépéseket a nyilatkozatban, a Szabályzatban, valamint jogszabályban foglaltak alapján. Amennyiben együttes, közös adatkezelés történik, úgy az érintett bármely adatkezelőnél élhet jogaival.

 

Hova fordulhatok az önrendelkezési jog megsértése esetén?

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c

Telefon: +36 (1) 391-1400

Fax: +36 (1) 391-1410

www: http://www.naih.hu

e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

 

Kiskorúakat sértő, gyűlöletkeltő, kirekesztő tartalmakkal, helyreigazítással, elhunyt személy jogaival, jó hírnév megsértésével kapcsolatos jogainak megsértése esetén:

 

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság

1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.

Levélcím: 1525. Pf. 75

Tel: (06 1) 457 7100

Fax: (06 1) 356 5520

E-mail: info@nmhh.hu

Az érintett a jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, az Adatkezelő köteles bizonyítani.

 

Abban az esetben, ha az Adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével az érintett személyiségi jogát megsérti, az érintett az Adatkezelőtől sérelemdíjat követelhet.

 

Az Adatkezelő hogyan gondoskodik az adataim biztonságáról?

Adatkezelő gondoskodik az adatok biztonságáról. Ennek érdekében megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek az irányadó jogszabályok, adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.

 

Adatkezelő az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

 

Az adatbiztonság szabályainak érvényesüléséről az Adatkezelő az Belső adatvédelmi Szabályzattól és jelen Tájékoztatótól tartalmilag és formailag elkülönülő belső szabályzatok, utasítások, eljárási rendek útján (is) gondoskodik.

 

Adatkezelő az adatok biztonságát szolgáló intézkedések meghatározásakor és alkalmazásakor tekintettel van a technika mindenkori fejlettségére és több lehetséges adatkezelési megoldás közül azt választja, amely a személyes adatok magasabb szintű védelmét biztosítja, kivéve, ha az aránytalan nehézséget jelentene.

Az Adatkezelő az informatikai védelemmel kapcsolatos feladatai körében gondoskodik különösen:

 • A jogosulatlan hozzáférés elleni védelmet biztosító intézkedésekről, ezen belül a szoftver és hardver eszközök védelméről, illetve a fizikai védelemről (hozzáférés védelem, hálózati védelem);

 • Az adatállományok helyreállításának lehetőségét biztosító intézkedésekről, ezen belül a rendszeres biztonsági mentésről és a másolatok elkülönített, biztonságos kezeléséről (tükrözés, biztonsági mentés);

 • Az adatállományok vírusok elleni védelméről (vírusvédelem);

 • Az adatállományok, illetve az azokat hordozó eszközök fizikai védelméről, ezen belül a tűzkár, vízkár, villámcsapás, egyéb elemi kár elleni védelemről, illetve az ilyen események következtében bekövetkező károsodások helyreállíthatóságáról (archiválás, tűzvédelem).

 

A Pénzmester versenyhez kapcsolódó adatkezelésről részletesen

 

 • Adatkezelő lehetővé teszi az érintettek számára, hogy a következőkben részletezett adataik megadásával versenyen/nyereményjátékon vegyenek részt az adott nyereményjátékra vonatkozó szabályok alapján. Az aktuális verseny(ek)/nyereményjáték(ok) és a vonatkozó játékszabály(ok), feltételek a Pénzmester verseny weboldalán elérhetőek.

 • Az érintettek köre: Minden természetes személy, aki az Adatkezelő által szervezett versenyen/nyereményjátékon a nyereményjáték szabályainak megfelelve, adatainak megadásával részt kíván venni.

A kezelt adatok köre és céljai:

név* - azonosítás (nyertesség esetén)

évfolyam a 2019/2020 tanévben* - részvételi jogosultság igazolásához szükséges, mert a részvétel hallgatói jogviszonyhoz, azon belül évfolyamhoz kötött korlátozással rendelkezik

e-mail cím*  - kapcsolattartás

fantázianév a versenyhez* - felhasználói fiók készítéséhez szükséges (kitalált név, jelige a versenyfelületre való bejelentkezéshez)

 

adószám  - azonosítás (csak nyertesség esetén a díj kifizetése, a szükséges adók rendezése miatt)

középiskola neve* - azonosítás (csak nyertesség esetén, a részvételi jogosultság ellenőrzése miatt)

 

Az adatkezelés célja az érintettek azonosítása a nyertesek kiválasztása során, valamint a kapcsolattartás.​

Az adatkezeléssel érintett tevékenység és folyamat a következő:

 1. Az érintett – a verseny/nyereményjáték szabályai szerint (16 éven aluli érintett esetén az érintett szülője/gondviselője jóváhagyásával) – adatainak megadásával jelentkezhet a nyereményjátékra.

 2. Az érintett kizárólag saját személyes adatait adhatja meg. A megadott adatok megfelelőségéért az adatközlő felel.

 3. Regisztrációjával az érintett (16 éven aluli érintett esetén az érintett szülője/gondviselője) kifejezetten elfogadja a jelen Tájékoztatóban foglalt rendelkezéseket.

 4. Adatkezelő a verseny/nyereményjáték szabályai szerint elektronikusan és/vagy papír alapon rögzíti az adatokat és ellenőrzi a versenyszabályzat szerinti eredményeket, illetve végrehajtja a nyertesek kiválasztását.

 5. A versenyre/nyereményjátékra történő regisztrációjával az érintett (16 éven aluli érintett esetén az érintett szülője/gondviselője) kifejezetten és önként hozzájárul ahhoz, hogy a 4. pont szerinti adatai az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége, mint Adatkezelő adatbázisába kerüljenek és azokat minden további engedély és ellenszolgáltatás nélkül kezelje a versenyhez/nyereményjátékhoz kapcsolódó kapcsolattartás és tájékoztatás céljából.

 6. Adatkezelő a nyerteseket a megadott elérhetőségeiken kiértesíti.

 7. Adatkezelő az adott versenyszabály szerint, a nyertesek neveit a weboldalon elérhetővé teheti más érintettek, valamint harmadik személyek számára, ezért felhívja az érintettek figyelmét, hogy ennek tudatában mérlegeljék a versenyen/nyereményjátékon történő részvétel lehetőségét.

 8. Adatkezelő a versenyszabály szerint a nyertesek díjátadásáról fénykép/videó felvételt készíttethet, melyet a verseny nyertesének külön hozzájárulása alapján weboldalán elérhetővé tehet más érintettek, valamint harmadik személyek számára, ezért felhívja az érintettek figyelmét, hogy ennek tudatában mérlegeljék a versenyen/nyereményjátékon történő részvétel lehetőségét.

 9. Érintett, az adatkezelés céljával összhangban, önkéntesen hozzájárul ahhoz, hogy megadott elérhetőségein keresztül Adatkezelő vele kapcsolatba lépjen, hogy őt a verseny/nyereményjáték lefolytatása kapcsán, illetve a verseny/nyereményjáték esetleges ellehetetlenülése esetén tájékoztassa, vagy a nyeremény átvételét pontosítsa, érintett esetleges panaszát megválaszolja, vagy panaszával kapcsolatos egyéb lépéseket tegyen.

 10. Az érintett bármikor visszavonhatja az adatkezelésre vonatkozó önkéntes hozzájárulását, azonban a hozzájárulás visszavonása nem érinti a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét. Az érintett az adatkezelésre vonatkozó önkéntes hozzájárulását írásban vonhatja vissza, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége számára postán (1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 48-52. címre) küldött levél vagy e-mailben az info@penzmesterek.hu e-mail címre küldött levelében.

Adatkezelés időtartama:

azonosítási és kapcsolattartási adatok vonatkozásában azon jogviszonyból eredő jogok és kötelezettségek érvényesíthetőségének elévüléséig tart, amely jogviszony kapcsán az Adatkezelő a személyes adatokat kezeli, olyan adatok vonatkozásában, amelyek bizonylatokra kerülnek, és a bizonylat a könyvviteli elszámolást támasztja alá, az adatkezelés időtartama a 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján legalább 8 év.

 

Adatközlés harmadik fél irányába nem történik.

 

Az adatkezelés módja: elektronikusan, manuálisan történik.

 

Adatok forrása: közvetlenül az érintettől.

 

Adatkezelő ezúton értesíti és tájékoztatja az érintetteket, hogy az Adatkezelő

 

 

A. a hírlevelek kiküldésével megbízott adatfeldolgozója:

 

MailChimp
privacy@mailchimp.com
675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000
Atlanta, GA 30308 USA

 

B. tárhelyszolgáltatás feladatával megbízott adatfeldolgozója:

 

Wix.com

https://www.wix.com/about/privacy

40 Namal Tel Aviv St., Tel Aviv 6350671, Israel.

 

 

C. Verseny lebonyolítása kapcsán megbízott adatfeldolgozója:

 

Quizworks B.V. (“EasyLMS”) 

https://www.easy-lms.com/about/privacy-policy/item39

Oude Delft 48, 2611 CD Delft - The Netherlands
+31 15 790 00 12
info@easy-lms.com

 

Egyéb információk

Adatkezelő kijelenti, hogy

 • a Tájékoztatónak az időközben módosulandó jogszabályi háttérrel, a Szabályzattal és egyéb belső szabályzattal való összehangolása miatti megváltoztatására a jogot fenntartja.

 

 

 

 

Kelt: 2020. február 20.

                                                                                                      

Dr. Kravalik Gábor

                                                                                                             Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége

 

 

[1] Az évfolyam meghatározásánál a verseny döntőjének lezárultakor, vagyis 2020. május 20-án érvényes, a 2019/2020 tanévre vonatkozó hallgatói jogviszonyt vesszük figyelembe

[2] A sorsolásban részt vevő, azonos pontszámot elért, az adott helyezésre esélyes versenyzőkhöz a Szervezők egy-egy egymást követő számokból álló sorszámot rendelnek, majd a versenybizottság véletlenszám-generátorral kiválasztja a soron következő helyezettet.

 
 

©2020. ÖPOSZ, Pénzmesterek

 

A versenyszabályzatot és adatkezelési tájékoztatónkat itt lehet elérni. A részvétellel a játékosok elfogadják a versenyszabályzatot, illetve tudomásul veszik, hogy a szervezők a változtatás jogát fenntartják.